Yksin ystävänpäivänä

Yksin ystävänpäivänä

posted in: Oma koti 0

Blogi NYT myös podcastina.
Kuuntele tästä:

 

Tämän päivän mukaisesti sivutaan sekä ystävyyttä mutta myös yksinäisyyttä. Me voimme jokainen tuntea jossakin elämän vaiheessa yksinäisyyttä mutta jos olemme aina yksin, tahtomattamme, se on suuri taakka kannettavana. Ihminen on laumaeläin ja tarvitsee vuorovaikutusta sekä sosiaalisia kontakteja ja elämää toisten ihmisten seurassa. Toisen ihmisen antama palaute ja peilaus on tärkeää oman kasvumme kannalta. Elämä ilman ystävää on kuin sukka ilman paria. Jotain puuttuu koko ajan.

 

Joskus yksinäisyyden tunne voi johtua siitä että on aivan väärässä porukassa. Sinulla on paljon ihmisiä ympärilläsi mutta siitä huolimatta sinusta tuntuu että olet aivan yksin. On tunne ettei jostain syystä kuulu tähän joukkoon. Ei pääse niin sanotusti samalle aaltopituudelle muiden kanssa. Ovatko muut sitten oikeassa ja sinä väärässä? Oletko sinä vain vääränlainen? Minusta vastaus kysymykseen on EI. Tiedän mitä puhun, sillä olen tuntenut olevani myös porukassa johon en ole tuntenut kuuluvani. Se porukka ei ole sinua varten. Ne ihmiset eivät olleet sinua varten.
Kauan kauan aikaa sitten tunsin itseni erilaiseksi, arvottomaksi, hyljityksi. En tiennyt miksi enkä itse asiassa tiedä sitä vielä tänäkään päivänä. Tästä asiasta puhuminen koskettaa vieläkin, sillä tunnen taas oman pienuuteni ja ne samat tunteet aivan kuin silloinkin. Aivan kuin elettyjä vuosia ei olisi välissä ollutkaan, ei ryppyjä silmä kulmassa tai otsalla. Ne samat tunteet koskettavat ja saavat kyyneleen ilmestymään silmäkulmaani muistuttaen siitä, että ne tunteet sattuivat syvälle ja jättivät jäljen. Silloin vietin monta ystävänpäivää ilman ystävää. Sellaista jolle olisi voinut soittaa huvin vuoksi lankapuhelimella ja kertoa kaikkia asioita mitä mieleen juolahtaa ja jonka kanssa olisi voinut hupsutella vaikka ja mitä.
Onneksi tälla tarinalla on loppujen lopuksi onnellinen loppu ja minä sain ystäviä. Huomasin että vaikka tunsin itseni erilaiseksi oli minuakin varten ne omat ihmiset olemassa. Et arvaa miten onnellinen olin tästä asiasta kun sen oivalsin.

 

Oman kokemuksen pohjalta olen niin kiitollinen niistä ihmisistä joita voin sydämestäni kutsua ystävikseni ja niistä lukuisista kohtaamisista muiden ihmisten kanssa. Jotkut ihmiset ovat käväisseet luonani lyhyen aikaa, toiset viipyneet tovin pitempään ja menneet sitten menojaan ja sitten on niitä jotka ovat jääneet rinnalleni iäksi. Siitä huolimatta vaikka heitä näkisi harvemmin, tuntuu kuin aika väliltämme olisi ollut vain paussilla ja juttumme jatkuu taas siitä mihin se viimeksi jäi.

 

Hyvää ystävänpäivää sinulle. Jos sinulla ei ole ystävää niin arvosta itseäsi ja pidä itsestäsi hyvä huoli. Tänään sinulla on hyvä syy helliä sinua itseäsi.
Muistathan että vuoden jokaisena päivänä 24/7 päivystää Suomen Mielenterveys ry:n kriisipuhelin johon voit soittaa luottamuksellisesti tai keskustella verkon välityksellä sekaisin-chatissa sinua askarruttavista asioista. Et ole yksin.

 

Kuva Thanks for your Like • donations welcome Pixabaystä

Follow Heidi:
Latest posts from

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *