Kesätyöt

Kesätyöt – Koronasta huolimatta

posted in: Oma työ 0

Blogi NYT myös podcastina.
Kuuntele tästä:

 

Kun suunnittelin tätä blogipostausta niin suunnitelmissa oli vähän erilaisempi postaus kuin mitä nyt on tulossa. Kiitos koronan blogipostausta piti vähän muuttaa tähän tilanteeseen sopivammaksi ja muutenkin tämä tilanne pisti miettimään erilaisia kuvioita uudestaan. Ensin piti kyllä sulatella monta viikkoa uutisia ja sen vaikutuksia niin maailmalla kuin täällä kotisuomessa. Vieläkin on epäusko tätä kaikkea kohtaan, miten laajalle tämä virus vaikuttaa. Koronan vaikutukset näkyvät niin opiskelijoille kuin työntekijöille ja yrityksille. Yritykset ovat pitkälti maan kantavia voimia ja jos vaikutukset ovat niin radikaalit etteivät yritykset selviä tästä tilanteesta, miten käy töiden, kesätöiden, kiireapulaisten, kausi/sesonkityöläisten kun on epäselvää miten kauan tämä tilanne on päällä.
Tällä hetkellä ravintolat ja kahvilat ovat suositeltu pitämään asiakkailta kiinni jotta kontakti toisiin ihmisiin vähentyy. Onneksi saa myydä take away ruokaa ja leivonnaisia kotiin nautittavaksi. Monet palvelualan yritykset ovat hätää kärsimässä asiakaskadon vuoksi, sillä ihmiset ovat hätäännyksissään peruuttaneet aikoja vaikka ne voisi siirtää tulevaisuuteen ja luomaan myös toivoa sille yrittäjälle. Ei ole helppoa olla yrittäjä tänä päivänä missään päin maailmaa.
Kesätyöt ovat opiskelijoille tärkeä aika tienata rahaa seuraavaa opiskeluvuotta ja elämistä varten. Tämä tilanne on omalta osaltaan osoittanut, että AINA kannattaa olla sitä ylimääristä rahaa sukan varressa, vai mitä?
Yritän nyt antaa sinulle neuvoja tähän kesätyötilanteeseen ja miten ja mistä voisit niitä saada. Oma aloitteinen kannattaa joka tapauksessa olla ja hakea aktiivisesti töitä. Kukaan ei tule kotoa hakemaan ja kyselemään joten pidä itsestäsi ääntä muille ( positiivisessa hengessä). Soittele yrityksiin joissa voisit kuvitella olevan töitä kesän ajalle. Esimerkiksi;
*Tehdastoiminta joissa tehdään jotain tuotantoa ( metalli, konepaja, ruoka, paperi..)
*Marjatilat
*Avomaatuotanto
*Siivous
*Kaupan ala
Jos joku miettii että no, kannattaako tuota kesätöitä mistään edes hakea, niin lue tämä blogitekstini 5. Hyvää syytä hakea sitä kesätyöpaikka jossa kerron tarkemmin miksi kannattaa hakea kesätöitä.
Joka tapauksessa yksi ehdottoman paras syy töiden tekemiseen on RAHA. Olet varmasti jo huomannut miten tiukkaa on elää pelkällä opintotuen ja opintolainan yhdistelmällä ja lisätienestit eivät olisi yhtään paha juttu. Tiukka budjetti pistää miettimään omia menoja vähän enemmän eikä rahan hupeltamiselle ole sijaa. Elämästä pitäisi silti nauttia ja välillä se vaatii rahaa. Se vaatii sitä että sen rahan eteen tekee töitä. Ja töitähän saa kun kyselee aktiivisesti ja monipuolisesti.
Mitä muut ovat sanoneet kesätöistä? Onko se ollut mahdollisuus vai ajanhaaskausta?

 

Mun mielestä kesätyöt ei oo missään mielessä ollut ajanhukkaa. Pienipalkkaisilla aloilla oon aina ollut kesätöissä ( mansikanpoimija, puhelinmyyjä, siivooja tms.) kun ei oo vielä mitään ammattitutkintoa, mutta kyllä siitä aina vähän saa rahaa säästöön ja tärkeimpänä saa työkokemusta. Aina kun hakee uusia töitä kysytään entistä työkokemusta. Mitä enemmän sitä on kertynyt, sitä paremmat mahdollisuudet on kesätyöpaikkaa. Eli mun mielestä kesätyöt ei mene hukkaan. ”
- Anna-Maija, 22v.-
Itselläni on ollut hyvät kesätyöt ja työnantajat. Suurin hyöty on ollut raha ja merkki CV:n. Mitä enemmän on CV:ssä merkkejä, sitä helpompi on saada töitä jatkossa. Eli kesätyöt eivät omasta mielestäni ole olleet ajanhukkaa. ”
- Iida, 25v.-
Raha on monesti hyvä motivaattori, koska rahalla tämä yhteiskunta pyörii. Kukaanhan ei osta ostoksiaan oravannahkoilla tai simpukan kuorilla. Rahalla saa tavaroita ja palveluita ja raha luo myös turvaa. Sen huomaa silloin kun rahaa ei ole mutta laskuja ja muita menoja on.
Mietippä vaikka tällainen tilanne; Mikä on sun lempiesine jota ilman et voisi missään nimessä olla?
Mitä jos se sun lempiesine menisi joku päivä rikki, niin että sitä ei saisi kuntoon vaan joutuisit ostamaan uuden ? Miten sinä ratkaisisit tilanteen? Voit jättää minulle kommentit joko oman talouden mestari- facebook sivulle tai tämän blogipostauksen kommenttikenttään.

Tuossa tilanteessa olisi hyvä olla kunnossa kaksi upeaa juttua, nimittäin
#1. Laaja kotivakuutus
#2. Ylimääräistä rahaa säästötilillä.
Noiden kahden ansiosta sä et tekisi velkaa, sun talous ei heittäisi häränpyllyä kun joutuisit ostamaan uuden esineen rikkoutuneen tilalle, ja bonuksena saisit vakuutuksesta rahaa ( ei välttämättä samaa summaa mitä se uusi esine maksaa mutta jotain kumminkin) jotta voisit ostaa sen uuden esineen.
Raha ei ole pahasta vaan se on hyödyllinen väline joka mahdollistaa monenlaisia asioita meille. Rahaa me saamme tekemällä töitä ja hakemalla töitä aktiivisesti joten ota nyt pieni hetki itsellesi, tutki googlen avulla mitä töitä lähiympäristöstäsi löytyy ja ala kyselemään niitä. Älä lannistu jos et heti onnistu vaan ole sinnikäs, kuulostele mitä haetaan ja etsi itsestäsi niitä ominaisuuksia jotka vastaavat hakua.
Tsemppiä myös sinulle tähän tilanteeseen !
Follow Heidi:
Latest posts from

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *