Joululahjojen metsästys pienellä budjetilla

posted in: Oma talous 0
Joululahjoja on mukava saada ja niitä on mukava antaa. Opiskelijana rahat on kuitenkin tiukassa ihan siihen peruselämiseen eikä joululahjoihin ole laittaa rahaa. Mitäpä siis tehdä?
Ihan ensiksi selvitä mitä ystäväsi haluaa lahjaksi. Ethän halua antaa hänelle sellaista mitä hänellä jo on tai millä hän ei tee juuri mitään. Kun teet pienen esiselvitystyön olet jo askeleen lähempänä parempaa lahjaa.
Kirpputorit
Kolua paikkakunnan kirppikset läpi. Hienoja löytöjä voit tehdä pikku rahalla. Myös facebookin tarjoamia kirppiksiä kannattaa käyttää hyväksi.
tori.fi ja huuto.net
Netin tarjoamia ns. kirppispaikkoja kannattaa myös hyödyntää, mutta muista että niihin saattaa tulla postikulut ja ota huomioon toimitusajat.
Tee itse-lahja
Oletko loistava jauhopeukalo tai käsitöiden harrastaja?
Miksi et tekisi maistuvia leivonnaisia viemisiksi,
esimerkiksi kuivakakkua, pikkuleipiä tai leipää? Käsityön tekeminen vaatii aikaa ja näppäryyttä, joten käsityön saaja varmasti osaa arvostaa itse tehtyä lahjaa enemmän kuin kaupasta ostettua.
Persoonallinen lahja on tekijänsä näköinen
Kaupasta löytyy tavaroita ja rihkamaa vaikka kuinka paljon, mutta onko se juuri sitä mitä haluat antaa ystävällesi? Tai onko se sitä mitä hän haluaa sinulta? Hyvä ystävä ei vaadi kuuta taivaalta vaan on varmasti tyytyväinen siihen että saa viettää aikaa sinun kanssasi, joten miksi et anna sitä hänelle? Esimerkiksi, rauhallinen tee/kahvihetki kahvileivän kera tai maailmanparannusilta parhaan ystävän kanssa? Tässä vielä lisää ideoita joita voit käyttää vaikka tämän blogitekstin mukana olevan lahjakortin lisukkeena. Ja ideoita voi käyttää soveltuvin osin niin kummilapselle kuin aikuisellekin annettavaan lahjaan,
- Pizzailta (kotona)
- Elokuvailta (kotona)
- Metsäretki kera eväiden
- Luistelua yhdessä
- Siivousapua
-
Mäenlaskua
- Lenkkeilyä yhdessä
- Yhdessä leipomista/ruuanlaittoa

Lahjakorttipohja 1. 

 

Kuva Yvette Fang Pixabaystä

Follow Heidi:
Latest posts from

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *