5 Hyvää syytä hakea sitä kesätyöpaikkaa

posted in: Oma koti 0

Ammattikorkeakoulussa ollessani ajattelin eräs kesä, että olisipa muuten ollut mukava viettää lomaa niin kun moni muu, mutta milläpä sitä olisi elänyt? Laskuja piti maksaa, ruokaa ostaa ja pitää katto pään päällä. Se on sitä itsenäistä elämää että huolehtii itse omista tekemisistään.
Tunne siitä että on itse vastuussa tekemisistään ja voi tehdä omat päätökset, on hieno ja kasvattava.  Kun teet itse omat päätökset et voi syyttää muita siitä jos olet tehnyt huonot valinnat.  Peiliin katsominen riittää.  Muista kuitenkin armollisuus itseä kohtaan äläkä soimaa itseäsi liikaa. Jos olet tehnyt huonoja valintoja niin todennäköisesti teet seuraavalla kerralla parempia valintoja, koska sinulla on kokemusta asiasta. Se on sitä oppimista.
Miksi ehdottomasti kannattaisi hakea kesätöitä?
Tässä viisi erinomaista syytä siihen. Lue ne ajatuksella läpi.
  1. Työkokemus
Työkokemuksen kartuttaminen on tärkeä pääoma jota voit alkaa kerätä jo yläasteelta. Jokainen työkokemus kartuttaa osaamispankkiasi ja antaa sinulle arvokasta tietotaitoa työelämästä johon jokainen siirtyy jossain vaiheessa elämää.  Lisäksi kouluun hakutilanteessa saat useimmista kouluista lisäpisteitä työkokemuksesta.
  1. Raha
Mikäpäs olisi sen motivoivampaa kuin saada omaa rahaa omaan käyttöön. Samalla näet mitä rahan eteen täytyy tehdä ja mitä sillä rahalla saa jos jotain tiettyä haluaa ostaa.
  1. Sosiaaliset suhteet
Voisitko kuvitella, että kesätyöpaikalla voisit tutustua muihinkin ihmisiin ja he voisivat tutustua sinuun?
Kaikki on mahdollista mutta mieli täytyy pitää avoimena. Jos näytät aina myrskyn merkiltä tai luimistelet muita alta kulmien, et varmasti ystävysty kenenkään kanssa.
  1. Kasvaminen ihmisenä
Kesätöissä oleminen on eräänlainen prosessi, jossa opitaan sekä itsestä että muista ihmisistä uusia asioita ja puolia. Prosessi on jokaisella erilainen mutta aina tapahtuu oppimista. Erilaiset tilanteet näyttävät sinulle miten käyttäydytään missäkin tilanteessa. Näitä asioita ei voi oppia kirjan kautta vaan elävässä elämässä jossa sinä olet mukana.
  1. Arvostus työtä kohtaan
Töitä tekemällä oppii ja näkee mitä palkan eteen on tehtävä. Raha ei vain tipu taivaasta vaan sen eteen on oikeasti tehtävä töitä. Tiedän että tänä päivänä on hankala saada töitä, mutta jos olet joskus ollut töissä niin voit kiittää itseäsi. Se on parasta oppia mitä tulevaisuus voi sinulle tarjota.
Yllä mainittujen asioiden lisäksi työ tuo sisältöä päivään, jotta päivät eivät olisi aina samanlaisia. Työ pitää meidät vireänä ja kiinni yhteiskunnassa. Se on kuin liima joka sitoo meidät eri paikkoihin ja ihmisiin.
Jos näet avoinna olevan paikan niin hae sitä ihmeessä. Koskaan ei tiedä mitä kaikkea tulet saamaan sitä kautta, mutta jos jäät kotiin ei kukaan hae sinua sieltä ja jäät paljosta paitsi.
Follow Heidi:
Latest posts from

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *